top of page

Vind je verloren of gestolen objecten, mensen en dieren terug met je smartphone

Doel: Het einddoel is om ervoor te zorgen dat jij snel verloren objecten, mensen of dieren kan terug vinden met een bluetooth of GPS tracker.

Duurtijd: 1 uur bij jou of 30 min online.

Locatie: Bij jou thuis of online.

Ben jij vaak je sleutels of andere dingen kwijt in en rond je huis? Dan zijn er nu goedkope en goedwerkende oplossingen om ze snel te vinden. 

 

In 2021 zijn er relatief goedkope (+- 30 euro/stuk) mini 'trackers' of 'tags' van o.a. Samsung (SmartTag) en Apple (AirTag) op de markt gekomen die best wel goed werken. Er zijn ook nog andere opties natuurlijk. Een tag stuurt regelmatig een bluetooth signaal uit wat je toelaat ze te vinden. Ze werken goed om bv je sleutels te vinden als je weet dat die ergens in de buurt ligt zoals op het filmpje. Dit heet 'dichtbij zoeken'.

Het innovatieve van de nieuwe tags is dat je ze ook kunnen gebruikt worden om je auto, fiets, kinderen of andere dingen te volgen als die ver weg van jou zijn (ver zoeken). Voordien had je steeds een GPS toestelletje nodig waar dan ook nog eens een SIM kaart in moest. Een GPS tracker is groter en duurder dan de nieuwe tags, en de batterij gaat ook veel minder lang mee. De nieuwe tags kunnen tot een jaar werken op 1 standaard batterij en deze is eenvoudig te vervangen. Een GPS tracker heeft natuurlijk een aantal voordelen die de nieuwe tags niet hebben en omgekeerd.

Met deze informatie zou je zelf aan de slag kunnen met een bluetooth tag of GPS tracker. Maar lijkt de juiste kiezen je toch te ingewikkeld, dan is Techman er voor jou. Ik geeft alvast mee dat je voor de nieuwe smart tags van Apple of Samsung je respectievelijk een Apple of Samsung smartphone nodig hebt.

Wat ik kom doen als we afspreken

Het einddoel is om ervoor te zorgen dat jij snel verloren objecten, mensen of dieren terug kan vinden met een bluetooth of GPS tracker.

Wat ik kom doen:

​1. Afhankelijk van je noden en je smartphone beslissen we welke de meest geschikte mini bluetooth tag of GPS tracker voor jou is.

2. We installeren en testen de apps zodat je weet hoe die werken.

LET OP! Heb je geen Apple of Samsung smartphone dan kan je de AirTag of de SmartTag ook niet gebruiken.

Lijkt dit iets voor jouw? Maak dan een afspraak.

Ken je iemand die hier mee geholpen zou zijn? Deel het.

bottom of page