top of page

Verrassend eenvoudig vrienden terugbetalen

Doel: Het einddoel is om ervoor te zorgen dat jij eenvoudig betalingen kunt doen en ontvangen van vrienden, en ook in winkels met een QR-code met behulp van je smartphone.

Duurtijd: 1 uur bij jou of 30 min online.

Locatie: Bij jou thuis of online.

Cash geld gaat op korte termijn verdwijnen, zoveel is duidelijk. Cash geld heeft enkele voordelen, maar nog veel meer nadelen. Digitaal en mobiel betalen is de toekomst en die toekomst is al hier. Met je bankkaart kan je natuurlijk al eenvoudig digitaal betalen in zo goed als alle winkels. Met je smartphone via bv een QR code mobiel betalen is nu ook mogelijk in vele winkels. 

Maar met mobiel betalen wordt het ineens ook heel eenvoudig om onder vrienden digitale betalingen te regelen. Wil jij eenvoudig vrienden terugbetalen zonder het uitwisselen van rekeningnummers? Dan is Payconiq je vriend. Met de app van je bank kan je waarschijnlijk ook betalingen doen en ontvangen op basis van QR codes, dus dat is een alternatief.

 

Betaal met je smartphone in winkels, restaurants, bij de kapper, bij de lokale voetbalclub of zelfs bij de dokter. . Gewoon de QR-code scannen met de app, het bedrag ingeven of even controleren en bevestigen met pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Moet je zelf een vriend terugbetalen? Dan scan je simpelweg de QR-code op de smartphone van je vriend. Controleer nog even het bedrag dat op je scherm verschijnt en druk op ‘Betalen’.

Goede excuses om mobiel te betalen:

1. Je smartphone heb je altijd bij de hand, geld en bankkaarten niet altijd.

2. Je betaalt super makkelijk je vrienden terug. Zelfs vanop afstand, zonder dat ze naast je staan. Je hebt geen rekening nummer van ze nodig, je vindt ze snel terug in je contactenlijst.

3. Het gaat snel, het is gemakkelijk én het is veilig.

Wat ik kom doen als we afspreken

Het einddoel is om ervoor te zorgen dat jij eenvoudig betalingen kunt doen en ontvangen van vrienden, en ook in winkels met een QR-code met behulp van je smartphone.

Wat ik kom doen:

​1. Payconiq samen installeren en testen

2. Bekijken of je bank app QR code betalingen ondersteunt.

3. Uitleggen wanneer je moet oppassen met betalingsverzoeken.

4. Al je vragen beantwoorden.

Lijkt dit iets voor jouw? Maak dan een afspraak.

Ken je iemand die hier mee geholpen zou zijn? Deel het.

bottom of page