top of page
Gratis-tv-kijken-in-vlaanderen.jpg

Gratis TV kijken

Het doel is dat je:

1. Tussen de 10 tot 30 euro per maand (of meer dan 100 tot zelfs 300 euro/jaar) kan besparen omdat je je bestaande Telenet of Proximus TV abonnement eigenlijk niet nodig hebt.

2. Dat je gratis TV kan kijken op al je schermen en dus ook op de TV.

Duurtijd: De meeste mensen zijn geholpen met 1 uur hulp. In sommige gevallen het kan nuttig zijn om een 2de opvolg sessie in te plannen.

Locatie: Bij jou thuis

In 2014 besliste ik met mijn gezin om ons Telenet TV abonnement op te zeggen en enkel nog internet over te houden.

 

De redenen waren eenvoudig:​

 • Verschillende TV zenders hadden toen al hun eigen app waar je gratis TV kon kijken al dan niet in ruil voor reclame. Precies hetzelfde als via Telenet TV dus.

 • Met een Google Chromecast of een Apple TV was het eenvoudig om alle programma's via je smartphone of tablet naar eender welke TV te streamen. Een smart TV was niet nodig.

 • Daarnaast startten we toen met een Netflix abonnement dat ons voldoende series en films bood ZONDER reclame en op maat voor heel het gezin.

 • Een Telenet TV abonnement koste ons +- 20 euro/maand EN ik moest er de reclame bij nemen. Ik kon dus +- 240 euro per jaar sparen.

 • Met het geld dat ik spaarde kon ik Netflix betalen en een Google Chromecast kopen.

Ondertussen is het gratis TV aanbod alleen maar toegenomen en kan je vele Vlaamse en andere kanalen gratis kijken. Als je een recente (smart) TV hebt is het vaak niet nodig om een Google Chromecast of Apple TV te kopen om je beelden door te sturen vanaf je tablet of smartphone. De bediening wordt dan nog eenvoudiger en verloopt volledig op je TV.

Ook is het niet meer nodig om je nog bezig te houden met het opnemen van programma's omdat de meeste apps alles continue beschikbaar stellen, zelfs met de oudere seizoenen.

Ben jij klaar om TV te kijken zoals jij dat wilt? Dan is gratis TV kijken iets voor jou. Je spaart er zelfs een mooie som geld mee waarmee je iets anders leuks mee kan doen.

Wat ik kom doen als we afspreken

Het einddoel is dat je:

 1. Tussen de 10 tot 30 euro per maand (of meer dan 100 tot zelfs 300 euro/jaar) kan besparen omdat je je bestaande Telenet of Proximus TV abonnement eigenlijk niet echt nodig hebt.

 2. Dat je gratis TV kan kijken op al je schermen en dus ook de TV in de woonkamer.

Wat ik kom doen:

 1. Overlopen hoe je vandaag TV kijkt en wat je betaalt.

 2. Bekijken wat je zou besparen als je zou overschakelen naar gratis TV.

 3. Alles installeren en klaarzetten zodat je gratis TV kan kijken.

 4. Duidelijk uitleggen hoe alles werkt.

Na een test periode beslis je al dan niet om je huidige TV abonnement op te zeggen. Eventueel help ik je met de opzeg van je TV abonnement.

Lijkt dit iets voor jouw? Maak dan een afspraak.

Ken je iemand die hier mee geholpen zou zijn? Deel het.

bottom of page